18 ianuarie 2011; Romania, Calarasi, str. Cersapescu, nr. 666

Lumina lunii strapungea draperiile pe jumatate trase, alunecand lin in camera. Miros puternic de tutun si o piramida din cutii de pizza dadeau incaperii un aer lugumbru. In fata calculatorului, tolaniti pe canapea doi tineri priveau plictisiti.

“Omul al carui nume este scris in acest caiet al mortii, va muri! Posesorul are la dispozitie patruzeci de secunde pentru a adauga cauza decesului. Daca nu este specificata, persoana al carei nume este scris in caietul mortii va muri din cauza unui atac de cord. Dupa specificarea cauzei mortii, posesorul are sase minute si patruzeci de secunde pentru a scrie detaliile mortii. Este esential ca posesorul sa aiba in minte imaginea persoanei al carei nume il trece in caiet. Astfel, persoanele cu acelasi nume nu vor fi afectate.”

-I-auzi mai Ioane, tu ce-ai face daca ai avea un astfel de caiet? Sa detii o putere atat de mareata, sa te poti juca de-a Dumnezeu. Sa decizi soarta tuturor oamenilor… Ion nici nu parea ca-l auzise, insa dupa o scurta tacere, raspunse, fara a-l privi pe prietenul sau.

-Daca as avea un astfel de caiet Costele, as scapa de soacra mea.

-Dar, Ioane, soacra ta e deja moarta. Costel isi privi camaradul de parca i-a mai crescut un cap, gandindu-se ca poate au exagerat putin cu alcoolul. Linistit, Ion isi intoarse privirea catre amicul lui si ii arunca un zambet dracesc.

-Intocmai.

Advertisements